Sněhové pusinky – recept

IMG_20170225_124233_398
Sněhové pusinky



Potřebné suroviny:

130 g bílků

špetka soli

260 g krupicového cukru

 

Postup:

Troubu předehřejeme na 200°C, pekáček vyložíme pečícím papírem a vsypeme do něj krupicový cukr. Vložíme do trouby a necháme 5 minut péct. Mezitím ušleháme z bílků se špetkou soli tuhý sníh, ale dáme pozor, abychom jej nepřešlehali. Lepší je šlehat sníh při nižším výkonu a delší dobu, je pak stabilnější než rychle vyšlehaný sníh. Do pevného sněhu pak po lžících přišleháváme horký cukr a dále šleháme 5-7 minut do vychladnutí.

Hotovou hmotu rozdělíme na více částí, které obarvíme a dáme do sáčků s ozdobnými špičkami. Na plechy vyložené pečícím papírem nebo silikonovou podložkou stříkáme pusinky různých tvarů a pečeme, respektive sušíme ideálně při 70-80°C 1-2 hodiny v závislosti na velikosti pusinek. Správně upečená pusinka jde lehce sundat z plechu, ale ještě nehnědne. Pokud potřebuji mít pusinky upečené rychleji, pak je peču při teplotě 100°C, ale často otevírám dvířka trouby, abych vypustila přebytečnou vlhkost a pusinky nepraskaly.

IMG_20170225_124436_757
Sněhové pusinky

Komentáře